Skip to content
3 min read

5 tips voor autogarages om cybercriminaliteit te bestrijden

Featured Image

De laatste jaren is er een toename van cybercriminaliteit die specifiek gericht is op autogarages. Dit komt waarschijnlijk doordat autogarages een grote hoeveelheid persoonlijke gegevens bevatten, waaronder creditcardgegevens, namen, adressen en telefoonnummers. Cybercriminelen kunnen deze informatie gebruiken voor identiteitsdiefstal of fraude. Hier volgen vijf tips waarmee je cybercriminaliteit kan bestrijden.

Tip één: Zorg voor goede beveiligingsupdates
Installeer beveiligingsupdates zodra deze beschikbaar zijn voor alle software, besturingssystemen en toepassingen. Cybercriminelen maken gebruik van zwakke plekken in software om toegang te krijgen tot systemen, dus het is belangrijk om deze gaten zo snel mogelijk te dichten.

Tip twee: Gebruik sterke wachtwoorden en multi-factor authenticatie 
Wachtwoorden moeten minstens acht tekens lang zijn en een combinatie bevatten van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen. Het is ook een goed idee om waar mogelijk gebruik te maken van multi-factor authenticatie. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe doordat gebruikers twee of meer bewijzen moeten leveren om hun identiteit te verifiëren.

Tip drie: versleutel gevoelige gegevens 
Alle gegevens die persoonlijke informatie bevatten, moeten worden gecodeerd om te voorkomen dat cybercriminelen ze kunnen lezen als ze toegang krijgen tot het systeem. Creditcardnummers, sofinummers en rijbewijsnummers zijn voorbeelden van gevoelige gegevens die moeten worden versleuteld.

Tip vier: beperk de toegang tot gevoelige gegevens
Alleen degenen die absoluut toegang moeten hebben tot gevoelige gegevens, mogen deze hebben. Medewerkers die creditcardbetalingen verwerken, hoeven bijvoorbeeld geen toegang te hebben tot sofinummers. Hoe minder mensen toegang hebben tot gevoelige gegevens, hoe kleiner de kans dat ze in verkeerde handen vallen.

Tip vijf: onderwijs werknemers over cyberbeveiligingsbedreigingen
Werknemers moeten weten welke soorten bedreigingen er bestaan en hoe zij zichzelf en het bedrijf daartegen kunnen beschermen. Ze moeten ook weten wat ze moeten doen als ze denken dat hun computer is gecompromitteerd of als ze een verdachte e-mail ontvangen. Door werknemers dit soort voorlichting te geven, kan het risico om slachtoffer te worden van een cyberaanval worden verkleind.

Autogarages zijn uitstekende doelen voor cybercriminelen omdat ze een schat aan persoonlijke gegevens bevatten. Met deze vijf tips kunnen autogarages zichzelf beschermen tegen cyberaanvallen.