Skip to content
4 min read

5 trends in de auto-industrie die je moet weten

Featured Image

De auto-industrie is altijd in beweging. Om voorop te blijven lopen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste trends. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de top 5 trends in de auto-industrie, zodat je op de hoogte blijft en klaar bent voor wat komen gaat.

1. Elektrische voertuigen winnen aan populariteit
Elektrische voertuigen (EV) worden elk jaar populairder. Naarmate de batterijtechnologie verbetert en de oplaadinfrastructuur breder wordt, beginnen mensen EV te zien als een levensvatbaar alternatief voor auto's die op gas rijden. Naar verwachting zal de verkoop van EV tussen 2017 en 2025 verdrievoudigen. Deze toename van de vraag zal waarschijnlijk leiden tot meer concurrentie en lagere prijzen voor de consument.

2. Connected auto's zijn in opmars
Een andere trend die aan kracht wint in de auto-industrie is de connected auto. Een connected car is een voertuig dat internetconnectiviteit gebruikt om meer veiligheid, entertainment en gemak te bieden. Sommige auto's zijn bijvoorbeeld uitgerust met Wi-Fi-hotspots, zodat passagiers ook onderweg verbonden kunnen blijven. En veel nieuwe auto's bieden ook handsfree bellen en sms'en, zodat bestuurders zich op de weg kunnen blijven concentreren. Naarmate connectiviteit meer gemeengoed wordt, kunnen we nog meer innovatieve voorzieningen verwachten in toekomstige modeljaren.

3. Rittenbegeleidingsdiensten worden steeds populairder
Rittenbegeleidingsdiensten zoals Uber en Lyft zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, vooral onder jongere generaties. Deze diensten bieden een handige en betaalbare manier om zich te verplaatsen, waardoor ze een populair alternatief zijn geworden voor traditionele vervoersmethoden zoals het bezit van een auto of het nemen van openbaar vervoer. Nu deze diensten in populariteit blijven toenemen, is het waarschijnlijk dat ze een belangrijke impact zullen hebben op de toekomst van de auto-industrie.

4. Gebruikte auto's worden populairder dan nieuwe auto's
In de afgelopen jaren zijn gebruikte auto's onder consumenten populairder geworden dan nieuwe. Veel mensen kiezen nu voor tweedehands auto's in plaats van voor een gloednieuwe auto. De redenen voor deze verschuiving zijn onder meer de toegenomen betrouwbaarheid van tweedehands auto's, de langere levensduur van de huidige voertuigen en de hogere prijzen voor nieuwe auto's. Wat de reden ook is, deze trend heeft een grote impact op zowel de verkoop van nieuwe als gebruikte auto's wereldwijd.

5. Zelfrijdende auto's komen eraan
Een van de meest fascinerende trends in de auto-industrie is de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Deze auto's zijn nog niet beschikbaar voor het grote publiek. Hoewel deze voertuigen nog niet beschikbaar zijn voor consumenten, werken veel bedrijven hard aan de perfectionering van deze geavanceerde technologie. Zelfrijdende auto's zouden niet alleen het aantal verkeersongelukken kunnen verminderen, maar ook kunnen leiden tot minder files op onze wegen en minder uitstoot van voertuigen in het algemeen. Hoewel er nog enkele uitdagingen moeten worden aangepakt voordat zelfrijdende auto's werkelijkheid worden, is het een opwindende trend om de komende jaren in de gaten te houden.

Auto-industrie is altijd in ontwikkeling
De auto-industrie ontwikkelt zich altijd en dat betekent dat er altijd iets nieuws te leren valt. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf klaar is voor wat er ook komt. En dit zijn slechts enkele van de vele trends die de toekomst van de auto-industrie bepalen.